Obrtničko učilište

Pripreme za majstorski ispit

Majstorski ispit najviši je stupanj obrazovanja u obrtničkim zanimanjima kojim se stječe strukovna kvalifikacija i titula majstora. Polaganjem majstorskog ispita stječete V. razinu obrazovanja prema Hrvatskom kvalifikacijskom okviru koja je povezana s istom razinom obrazovanja u Europskom kvalifikacijskom okviru te omogućuje konkurentnost i mobilnost na europskom tržištu rada. Majstorski ispit je državno priznati ispit, a majstorska diploma je vrijednosni dokument koja je dokaz vaše stručnosti i kvalitete te vam otvara mogućnosti za daljnje napredovanje u karijeri, na radnom mjestu, otvaranje tvrtke-obrta, izvođenje praktične nastave i vježbi naukovanja i veću konkurentnost u predstavljanju i poslovanju.

Vaš razvoj nakon položenog majstorskog ispita neophodan je u području poznavanja primjene informatičko-komunikacijskih tehnologija, uporabe stranih jezika, i stalnog praćenja primjene novih tehnologija u Vašoj struci. Obrtničko učilište u suradnji s Obrtničkom komorom Zagreb organizira programe cjeloživotnog obrazovanja obrtnika.

MAJSTORSKI ISPITI UVJET SU ZA OTVARANJE OBRTA ZA SLJEDEĆA ZANIMANJA:

alatničar, autoelektričar, automehaničar, autoserviser, bravar, dimnjačar, elektroinstalater, elektromehaničar, frizer, graditelj brodova, kemijski čistač, klesar, kotlar, krojač ženske odjeće, krojač muške odjeće, krovopokrivač, krznar, kuhar, mesar, natkonobar, obućar, očni optičar, ortopedski obućar, pediker, plinoinstalater, precizni mehaničar, puškar, slastičar, staklar, stolar, strojobravar, tesar, trgovac, vodoinstalater instalater grijanja i klimatizacije, zidar, zlatar.

Pripreme za polaganje majstorskog ispita organiziraju se tri do četiri puta tjedno u jutarnjim i popodnevnim terminima. U slučaju veće skupine moguća je drugačija organizacija nastave u dogovoru s polaznicima na samom uvodnom predavanju. Predavanja će se osim uživo moći pratiti i na daljinu putem on-line platforme gdje su postavljeni i dodatni materijali za ponavljanje i provjeru znanja, čime Vaše znanje možete provjeriti te uvježbati ispitna pitanja i zadatke do savršenstva. Osim toga platforma Vam nudi mogućnost dodatne komunikacije s našim nastavnicima u svakom trenutku do samog ispita, koji će prema Vašim rezultatima vježbi osigurati ponavljanje onih dijelova koji Vam slabije idu iz područja gospodarstva i financija, prava i pravnih propisa te radne pedagogije. Platformom osim predavanja dodatno osiguravamo kvalitetu i individualan pristup svakom polazniku radi što uspješnijeg i za Vas manje stresnog polaganja majstorskog ispita.

Pripreme za polaganje majstorskog ispita podijeljene su po predmetima od kojih polaznici mogu upisati jedan ili više:

1. gospodarstvo i financije, cijena 160,00 EUR, uključuje 20-25 sati nastave, korištenje platforme s literaturom i interaktivnim pitanjima

2. pravo i pravni propisi, cijena 160,00 EUR, uključuje 20-25 sati nastave, korištenje platforme s literaturom i interaktivnim pitanjima

3. radna pedagogija, cijena 270,00 EUR, uključuje 30-35 sati nastave, korištenje platforme s literaturom i interaktivnim pitanjima

4. stručna teorija koja se prema zanimanjima dijeli u manje skupine i organizira tako da svaka struka ima predavanja s nastavnikom iz svoje struke, cijena 370,00 EUR

Neposredno prije termina polaganja ispita organizirana su predavanja po predmetima za ponavljanje. Cijena paketa, koji uključuje sva 4 predmeta, iznosi 720,00 EUR, a plaćanje je moguće u 4 jednaka obroka prema računima koje će te dobiti na nastavi ili poštom na Vašu kućnu adresu. Račun može podmiriti i tvrtka ili obrt.

Pripreme za praktični dio ispita nisu uključene, jer ste se za taj dio ispita spremali tijekom stjecanja radnog iskustva.

U suradnji s nastavnicima puno kvalitetnije i brže naučit ćete nastavna područja za polaganje teorijskog dijela majstorskoga ispita (pravo, gospodarstvo, radna pedagogija i stručna teorija), kao i za praktični dio radne pedagogije. To Vam štedi vrijeme i energiju.

ISPITE ORGANIZIRA I PROVODI OBRTNIČKA KOMORA ZAGREB

Ilica 49/2.kat, Zagreb
Telefon: (01) 48 06 555
e-mail: okz@okz.hr

ISPITI SE ORGANIZIRAJU U MJESECU: TRAVNJU i STUDENOMPRIPREME ZA POLAGANJE ISPITA ORGANIZIRA OBRTNIČKO UČILIŠTE

Ilica 49/1.kat, Zagreb
Telefon: (01) 48 26 012
Fax: (01) 48 46 615
e-mail: info@obrtnicko-uciliste.hr


Prijave za pripreme se mogu izvršiti slanjem rukom ispunjene i potpisane prijavnice (u dnu vijesti) na gore naveden broj faxa ili e‑mail adresu.


Prijavnica za pripreme za majstorske ispite.pdf

  • “Uvijek sam spreman učiti, no nisam uvijek spreman biti poučavan.” Winston Churchill
  • "Živi kao da ćeš sutra umrijeti. Uči kao da ćeš živjeti vječno.” Mahatma Gandhi
  • “Mudrost nije rezultat školovanja nego cjeloživotnog nastojanja da je se razvije.” Albert Einstein
  • “Promjena je konačni rezultat svakog stvarnog učenja.” Leo Buscaglia
  • "Najljepša stvar kod učenja je to što ti ga nitko ne može oduzeti.” B. B. King