Obrtničko učilište

Posluživanje vina

Jeste li se ikada zapitali koje to vino savršeno upotpunjuje okuse vaših omiljenih jela? Saznajte više o umjetnosti usklađivanja vina s hranom i stvaranju nezaboravnih priča o vinima!

1

Očekivani početak obrazovanja: rujan 2024.

Program obrazovanja Posluživanje vina pružit će polaznicima temeljno razumijevanje posluživanja vina i njegovih različitih aspekata. Po završetku ovog programa, polaznici će biti osposobljeni za identifikaciju i razlikovanje različitih vrsta vina, usvajanje ispravnih tehnika posluživanja vina te razvoj vještina stvaranja prodajnih priča o vinima. Program obrazovanja pruža osnovno znanje o posluživanju vina, potičući istovremeno polaznike na kreativno osmišljavanje, prezentiranje i posluživanje vina putem prodajnih priča.

Trajanje i načini izvođenja nastave:

  • 150 sati teorijske i praktične nastave
  • 50 sati samostalnih aktivnosti polaznika

Sadržaj programa:

  • Osnove vina i proces proizvodnje
  • Vrste vina (Hrvatska i svjetska vina)
  • Skladištenje i njega vina
  • Sorte grožđa i podrijetlo vina
  • Tehnike posluživanja vina
  • Pravilno posluživanje vina
  • Dekantiranje vina
  • Prodajna priča u razgovoru s gostom

Cijena programa:

Redovna cijena programa je € 506,07, ali program je besplatan uz korištenje vaučera HZZ-a.

Uvjeti za upis u program:

  • Posjedovanje prethodne kvalifikacije na razini 4.1
  • Važeća sanitarna iskaznica
  • Navršenih 18 godina
  • Liječničko uvjerenje medicine rada o zdravstvenoj sposobnosti

Prijava

Valentina Marković, voditeljica programa obrazovanja odraslih - sektor TURIZAM I UGOSTITELJSTVO

vmarkovic@obrtnicko-uciliste.hr , 01/4826012