Obrtničko učilište

Priprema jela uz potpuno iskorištavanje namirnica

Naučite kuhati s ljubavlju prema sebi i prema Zemlji, istražujući čaroliju održive kuhinje uz potpuno iskorištavanje namirnica, pridružite nam se na putovanju prema održivom uživanju u hrani s naglaskom na zero waste.

1

Očekivani početak obrazovanja: srpanj 2024.

1

Program Priprema jela uz potpuno iskorištavanje namirnica nije samo o hrani, već i o očuvanju našeg predivnog planeta. Naučit ćete kako iskoristiti svaki komadić namirnice, stvarajući ukusna jela bez ikakvog otpada!

Iskoristite svoj vaučer i upišite program obrazovanja za stjecanje mikrokvalifikacije Priprema jela uz potpuno iskorištavanje namirnica

Trajanje i načini izvođenja nastave:

  • 164 sati teorijske i praktične nastave (kombinacija sa on-line predavanjima)
  • 36 sati samostalnih aktivnosti polaznika

Sadržaj programa:

  • Zero waste – kuhinja s manje otpada
  • Planiranje naručivanja namirnica – naruči onoliko koliko je potrebno!
  • Kako iskoristiti višak hrane u kuhinji?
  • Identifikacija izvora otpada u kuhinji
  • Izrada jela iz neiskorištenih namirnica
  • Skladištenje otpada od hrane

Cijena programa:

  • Redovna cijena programa je € 550,14, ali program je besplatan uz korištenje vaučera HZZ-a.

Što možete očekivati nakon završetka programa?

  • Upis u e‑radnu knjižicu
  • Savjete o selektivnom odabiru namirnica i kako ih maksimalno iskoristiti.
  • Razumijevanje važnosti korištenja sezonskih namirnica za održivost i potporu lokalnoj ekonomiji.
  • Recepte koji će očarati vaše nepce, istovremeno smanjujući količinu otpada.
  • Kreiranje ukusnih jela korištenjem svih dijelova namirnica na kreativan način.

Prijava

Valentina Marković, voditeljica programa obrazovanja odraslih - sektor TURIZAM I UGOSTITELJSTVO

vmarkovic@obrtnicko-uciliste.hr , 01/4826012