Priprema jela uz potpuno iskorištavanje namirnica
Naučite kuhati s ljubavlju prema sebi i prema Zemlji, istražujući čaroliju održive kuhinje uz potpuno iskorištavanje namirnica, pridružite nam se na putovanju prema održivom uživanju u hrani s naglaskom na zero waste.
1
Očekivani početak obrazovanja: srpanj 2024.
1
Program Priprema jela uz potpuno iskorištavanje namirnica nije samo o hrani, već i o očuvanju našeg predivnog planeta. Naučit ćete kako iskoristiti svaki komadić namirnice, stvarajući ukusna jela bez ikakvog otpada!
Iskoristite svoj vaučer i upišite program obrazovanja za stjecanje mikrokvalifikacije Priprema jela uz potpuno iskorištavanje namirnica
Trajanje i načini izvođenja nastave:
- 164 sati teorijske i praktične nastave (kombinacija sa on-line predavanjima)
- 36 sati samostalnih aktivnosti polaznika
Sadržaj programa:
- Zero waste – kuhinja s manje otpada
- Planiranje naručivanja namirnica – naruči onoliko koliko je potrebno!
- Kako iskoristiti višak hrane u kuhinji?
- Identifikacija izvora otpada u kuhinji
- Izrada jela iz neiskorištenih namirnica
- Skladištenje otpada od hrane
Cijena programa:
- Redovna cijena programa je € 550,14, ali program je besplatan uz korištenje vaučera HZZ-a.
Što možete očekivati nakon završetka programa?
- Upis u e‑radnu knjižicu
- Savjete o selektivnom odabiru namirnica i kako ih maksimalno iskoristiti.
- Razumijevanje važnosti korištenja sezonskih namirnica za održivost i potporu lokalnoj ekonomiji.
- Recepte koji će očarati vaše nepce, istovremeno smanjujući količinu otpada.
- Kreiranje ukusnih jela korištenjem svih dijelova namirnica na kreativan način.
Prijava
Valentina Marković, voditeljica programa obrazovanja odraslih - sektor TURIZAM I UGOSTITELJSTVO
vmarkovic@obrtnicko-uciliste.hr , 01/4826012