Obrtničko učilište

Članstva

European Forum of Technical and Vocational Education and Training

EfVET je jedno od vodećih strukovnih udruženja na razini cijele Europe koje su stvorili pružatelji strukovnog obrazovanja i osposobljavanja. EfVET izravno predstavlja stavove svojih članova o pitanjima strukovnog obrazovanja i osposobljavanja prema svim institucijama i tijelima Europske unije i odgovara na sve odgovarajuće postupke savjetovanja. U EfVET-u je trenutno aktivno 222 člana iz 35 zemalja svijeta.

Obrtničko učilište član je EfVET-a od 2016. godine. Osim sudjelovanja na različitim konferencijama i događanjima, Učilište ima i svog predstavnika u radnim tijelima EfVET-a za internacionalizaciju.

Više o EfvET-u na: https://www.efvet.org/

2

Chain5

Chain5 je zajednica stručnjaka, institucija i organizacija uključenih u razvoj razine 5 Europskog kvalifikacijskog okvira (EQF). Ciljevi zajednice su među ostalim razmjena primjera dobrih praksi u obrazovanju, uspostava odnosa između razine 5 EQF-a i Bolonjskog procesa te uspostava odnosa tržišta rada i razine 5 EQF-a.

Obrtničko učilište član je EfVET-a od 2017. godine. Osim sudjelovanja na godišnjim konferencijama te u radnim tijelima, Učilište je i domaćin godišnje konferencije u ožujku 2021. godine.

Više o Chain5 na: https://www.chain5.net/

3

Tandem Plus

Mrežu TANDEM PLUS čine javne i privatne organizacija iz nekoliko europskih i međunarodnih zemalja. TANDEM PLUS temelji se na iskustvima različitih zemalja vezanih za socijalnu isključenost i siromaštvo. Mreža okuplja multidisciplinarne partnere kako bi zajednički riješili ovaj problem koristeći se ljudskim, tehničkim i financijskim sredstvima.

Obrtničko učilište član je Tandem Plus-a od 2014. godine te aktivno sudjeluje u razmjeni iskustava te kreiranju novih praksi djelovanja kroz različite projekte.

Više o Tandem Plus-u na: http://www.tandemplus.org/

4

Hrvatsko andragoško društvo (HAD)

Hrvatsko andragoško društvo vodeće je društvo u Hrvatskoj koje okuplja stručnjake i institucije iz područja obrazovanja odraslih s ciljem informiranja, obrazovanja i primjene andragoške teorije i prakse u obrazovanju odraslih osoba i postizanja njihove više razine znanja kao najvažnije vrijednosti društva.

Obrtničko učilište član je HAD-a od 2015. godine.

Više o HAD-u na: http://www.andragosko.hr/

  • “Uvijek sam spreman učiti, no nisam uvijek spreman biti poučavan.” Winston Churchill
  • "Živi kao da ćeš sutra umrijeti. Uči kao da ćeš živjeti vječno.” Mahatma Gandhi
  • “Mudrost nije rezultat školovanja nego cjeloživotnog nastojanja da je se razvije.” Albert Einstein
  • “Promjena je konačni rezultat svakog stvarnog učenja.” Leo Buscaglia
  • "Najljepša stvar kod učenja je to što ti ga nitko ne može oduzeti.” B. B. King