Obrtničko učilište

O nama

Obrtničko učilište - ustanovu za obrazovanje odraslih osnovali su 2006. Udruženje obrtnika grada Zagreba, Obrtnička komora Zagreb i Hrvatska obrtnička komora. U Obrtničkom učilištu zaposleni su djelatnici različitih vještina i kompetencija koji osiguravaju kvalitetu poslovanja, provedbe programa obrazovanja i kvalitetu upravljanja.

Obrtničko učilište provodi formalne programe obrazovanja za stjecanje mikrokvalifikacije ili djelomične kvalifikacije, neformalne programe obrazovanja, usavršavanja odgojno-obrazovnih djelatnika, tečajeve učenja stranih jezika i pripreme za polaganje majstorskih ispita. U dosadašnjim programima obrazovanja sudjelovalo je više od 5000 polaznika. Obrtničko učilište otvoreno je za suradnju te organizira tečajeve, seminare i specijalističke edukacije za ona područja za koja se iskaže interes, ili se pojavi potreba na tržištu rada.

Obrtničko učilište surađuje s brojnim obrtničkim i gospodarskim asocijacijama i drugim poduzetničko potpornim organizacijama. Suradnja s navedenim organizacijama nam pomaže da razvijamo programe obrazovanja koji prate najnovija kretanja i promjene na tržištu rada. Također, Obrtničko učilište ostvaruje suradnju sa strukovnim školama iz cijele Republike Hrvatske, posebno u razvoju strukovnog obrazovanja, realizaciji programa obrazovanja i osposobljavanja, i provedbi brojnih EU projekata.

U dosadašnjim aktivnostima s različitim institucijama iz zemalja Europske Unije Učilište je stvorilo mrežu suradničkih institucija i asocijacija s kojima je sudjelovalo u više od 50 projekata financiranih iz Erasmus+ programa (KA1, KA2, KA3, Savezi inovacija, Jačanje kapaciteta u području SOO), Interreg programa prekogranične suradnje te nacionalnih projekata financiranih iz Europskog socijalnog fonda i sl.

Učilište je član raznih strukovnih organizacija koje okupljaju stručnjake i organizacije iz područja obrazovanja iz Hrvatske (Hrvatsko andragoško društvo) i Europe (EfVET, Chain5).

  • “Uvijek sam spreman učiti, no nisam uvijek spreman biti poučavan.” Winston Churchill
  • "Živi kao da ćeš sutra umrijeti. Uči kao da ćeš živjeti vječno.” Mahatma Gandhi
  • “Mudrost nije rezultat školovanja nego cjeloživotnog nastojanja da je se razvije.” Albert Einstein
  • “Promjena je konačni rezultat svakog stvarnog učenja.” Leo Buscaglia
  • "Najljepša stvar kod učenja je to što ti ga nitko ne može oduzeti.” B. B. King