Obrtničko učilište

EKOLOŠKI PRISTUPI U ISKORIŠTAVANJU HRANE U KUHARSTVU

Koliko Vam se puta dogodilo da ste napravili preveliku količinu obroka te poslije niste znali što s istim? Prilikom pripreme objeda Vam je ostala velika porcija povrća i mesa koje niste znali iskoristiti? Ukoliko ste kreativni u kuhinji, ovaj program je prava prilika za Vas! Osim što ćete naučiti kako svjesno iskoristiti svaku namirnicu, naučit ćete biti maštoviti prilikom spremanja tradicionalnih i inozemnih recepata te kako biti pravi umjetnik u kuharstvu!

1

Očekivani početak obrazovanja: NA UPIT

1

Ovim programom ćete naučiti biti racionalni i istim ćete promovirati maksimalno iskorištavanje namirnica i hrane u kuharstvu kako bi na što ekonomičniji i ekološki način postali društveno odgovorni prilikom razvoja svojih kuharskih i ugostiteljskih vještina. Postanite promotor ekologije i razumnog trošenja i iskorištavanja svake namirnice te dosegnite svoj puni potencijal u kulinarstvu.

Sadržaj programa:

  • Zelena održivost u kuhinjskim radnim procesima
  • Potpuno iskorištavanje namirnica u kuhinji

Uvjeti upisa:

  • Kvalifikacija na razini 4.1 (sektora turizma i ugostiteljstva ili 3 godine radnog iskustva u sektoru turizma i ugostiteljstva)

Trajanje i načini izvođenja nastave:

  • 41 sat teorijske i praktične nastave
  • 9 sati samostalnih aktivnosti polaznika

Cijena programa: Redovna cijena programa je 800,00 € a program je besplatan uz korištenje vaučera HZZ-a.

Što možete očekivati nakon završetka programa?

  • Koristiti namirnice racionalno uz maksimalnu iskoristivost
  • Promicati ekološke standarde i rješenja prilikom odlaganja i razvrstavanja otpadaka
  • Primijeniti nove kulinarske i gastronomske trendove
  • Osmisliti načine i tehnike racionalne potrošnje energenata i namirnica u kuhinji
  • Kreirati koncept iskorištavanja hrane u kuhinji (zero waste)
  • Pripremiti i prigotoviti jela od odabranih neiskorištenih ostataka hrane

Prijava

Za sve upite, molimo kontaktirajte:

TAMARA VOJVODA, voditeljica programa obrazovanja odraslih - sektor TURIZAM I UGOSTITELJSTVO

tvojvoda@obrtnicko-uciliste.hr, 01/4826012