Obrtničko učilište

POVEZIVANJE VINA I GASTRONOMSKE PONUDE

Oduvijek Vas je zanimalo vino, njegova proizvodnja te porijeklo pojedine sorte vina? Volite kuhati te uz finu večeru ili desert poslužiti i prikladno vino, a niste imali znanja koje vino odgovara uz koju hranu? Niste znali da pojedine sorte vina još više ističu okus hrane te izvlače ono najbolje iz nje? Onda na pravom mjestu možete naučiti sve ovo! Uz nas ćete postati vrhunski znalac koji će sve prisutne zadiviti svojim znanjima o porijeklu vina, pravilnom otvaranju i dekantiranju, opisivanju aroma koje se nalaze u pojedinoj sorti vina te sljubljivanju vina i hrane na pravilan i jedinstven način.

1

Očekivani početak obrazovanja: NA UPIT!

1

Sadržaj programa:

  • Osnove vinogradarstva i vinarstva
  • Vinska karta
  • Prezentacija vina
  • Povezivanje hrane i vina

Uvjeti upisa:

  • Kvalifikacija na razini 1 HKO (završena osnova škola)
  • Navršenih 18 godina

Trajanje i načini izvođenja nastave:

  • 58 sati teorijske i praktične nastave
  • 17 sati samostalnih aktivnosti polaznika

Cijena programa: Redovna cijena programa je 900,00 EUR a program je besplatan uz korištenje vaučera HZZ-a.

S ovim programom ćete moći:

  • Razlikovati i razvrstati različite sorte grožđa i vina
  • Opisati proces proizvodnje, skladištenja i čuvanja vina
  • Opisati karakteristike, note i arome vina koje se poslužuje
  • Izraditi vinsku kartu
  • Otvoriti i poslužiti vino na pravilan način
  • Povezati vino s pojedinama vrsta hrane i deserta
  • Preporučiti odgovarajuće vino uz određenu hranu i desert
  • Prezentirati vino uz opise vinskih regija i podregija Republike Hrvatske

Uz praktičnu nastavu koja se odvija kod poslodavca u ugostiteljskom objektu i/ili specijaliziranoj učionici/praktikumu naučit ćete sve ovo uz vodstvo i dugogodišnje iskustvo poslodavca gdje ćete u realnom sektoru osjetiti pravu čar vina i enologije.

Prijava

TAMARA VOJVODA, voditeljica programa obrazovanja odraslih - sektor TURIZAM I UGOSTITELJSTVO

tvojvoda@obrtnicko-uciliste.hr, 01/4826012