Obrtničko učilište

The Ugly side of Beauty

The Ugly side of Beauty

Erasmus+ Ključna aktivnost 2 – Malo partnerstvo

Broj projekta: 2013-1-HR01-KA210-VET0001672444

Trajanje: rujan 2023. – veljača 2025.

Sažetak projekta

Udruženje obrtnika grada Zagreba potpisalo je ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „The Ugly side of Beauty“ (2013-1-HR01-KA210-VET0001672444). Vrijednost projekta iznosi 60 tisuća eura, a provodit će se od 1. rujna 2023. do 28. veljače 2025. godine u sklopu programa Erasmus+, okviru Ključne aktivnosti 2 Malo partnerstvo u području strukovnog obrazovanja.

Usmjeren je na stjecanje novih znanja u području zelenih vještina, pravilnom zbrinjavanju otpada koji nastaje za vrijeme provedbe praktične nastave, promicanju korištenja održivih resursa i materijala, prijenosu vještina i znanja o ekologiji, ekološkim proizvodima na članove sektora i na obrtnike koji provode naukovanje. Prijenos znanja, naučiti kako biti održiviji i proizvoditi manje otpada u svakodnevnom poslu, kao i prijenos tog znanja na sektor i buduće učenike frizere i kozmetičare bit će glavne aktivnosti ovog malog partnerstva.

Cilj projekta je podizanje svijesti o utjecaju kozmetičkih proizvoda na prirodu i smanjenje stvaranja kozmetičkog otpada u sektoru ljepote. Kroz njega se želi ojačati obrtnike mentore iz sektora ljepote i kozmetike u području održivosti, zelenih vještina i primjene održivih praksi za vrijeme naukovanja.

Provodit će se aktivnosti koje će biti usmjerene na upoznavanje inozemnih ustanova i institucija iz sektora kozmetike i ljepote te sadržajima koji su vezani uz obrazovanje iz područja ekologije i okolišna pitanja te prijenosa znanja s mentora u području strukovnog obrazovanja, odnosno mentora stručnih učitelja na naučnike, odnosno učenike strukovnih škola u sektoru kozmetike i ljepote. Također, projekt će obuhvatiti i specijalizirane treninge mentora frizera i kozmetičara, te izradu dokumenata i drugih materijala koji će služiti kao smjernice za unaprjeđenje provedbe naukovanja, odnosno stručne prakse, kao i znanja strukovnih nastavnika, mentora učitelja u RH.

Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije.

Nositelj projekta

Udruženje obrtnika grada Zagreba (Hrvatska) www.obrtnici-zagreb.hr

Partneri

Lycee Helene Boucher (Francuska) www.helene-boucher.midipyrenees.fr

Croatie-Occitanie (Francuska) www.croatie-occitanie.fr

Obrtničko učilište – ustanova za obrazovanje odraslih (Hrvatska) www.obrtnicko-uciliste.hr

  • “Uvijek sam spreman učiti, no nisam uvijek spreman biti poučavan.” Winston Churchill
  • "Živi kao da ćeš sutra umrijeti. Uči kao da ćeš živjeti vječno.” Mahatma Gandhi
  • “Mudrost nije rezultat školovanja nego cjeloživotnog nastojanja da je se razvije.” Albert Einstein
  • “Promjena je konačni rezultat svakog stvarnog učenja.” Leo Buscaglia
  • "Najljepša stvar kod učenja je to što ti ga nitko ne može oduzeti.” B. B. King